eTwinning - STEAM DREAM TEAM

1.    CHALLENGE

Öğrencilerimiz Fen Bilimleri dersimizde işlediğimiz konularla ilgili simülasyonları ck12/phet sitelerinden inceledi ve birbirleri ile bu simülasyonları paylaştı

1.    1.ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ WEBİNARI

Proje ekibi üyeleri dijital ortamda buluştu. Proje Kurucularından Vesna Ivancevic proje öğrencilerine ortak çalışma yapılacak floorplanner uygulaması kullanımı konusunda eğitim verdi.

1.     PROJE LOGO-POSTER-SLOGAN ÇALIŞMALARIMIZ

Proje ekibi öğrencilerimiz, proje logosu, poster çalışmalarını Canva uygulaması ile tasarladı.  Her okul öncelikle okullarını temsil eden logoyu belirleyip, daha sonra ortak okulları temsil eden logolar arasından proje logosu seçimi yapıldı.

Proje ekibi olarak Hayalimdeki Okul teması için “En İyi Okul, Herkesin mutlu şekilde öğrenim gördüğü okuldur” sloganı, okul sloganı olarak belirlendi

Haz

Türkiye (8), Ürdün(2), İspanya(2), Bosna Hersek(1), Bulgaristan (1) olmak üzere 14 ortak, 16 öğretmenle yürüteceğimiz “STEAM Dream Team” başlıklı uluslararası eTwinning projemiz ile ilgili çalışmalara, okulumuz 6. sınıf öğrencilerinden oluşan proje ekibi ile birlikte Fen Bilimleri Öğretmenimiz Evşen AYMEN PEKER rehberliğinde başlanmıştır.

Bu STEAM projesinin amacı, ergonomi, beslenme, nöroloji ve psikoloji gibi alanlardan bilimsel bilgileri birleştirerek hayallerimizin okulunu inşa etmektir. Öğrenciler, ideal eğitim ortamını tasarlamak için BT teknolojilerini kullanacak, okulun içini ve dışını çağdaş tasarım ve mimari ilkeleri kullanarak tasarlayacaklardır. Öğrencilerin geometri bilgilerinin artması hedeflenmektedir. Yeşil teknoloji, öğrencilerimizi çağdaş mühendislik trendleriyle tanıştırmak için kullanılacaktır. Son teknoloji öğretim platformları kullanılarak, verimli iletişim sağlanmaya çalışılacaktır.