LET’S SAVE ENERGY TOGETHER

LET’S SAVE ENERGY TOGETHER:

LET’S SAVE ENERGY TOGETHER

Italya (11), Romanya (5), Yunanistan (3), Slovenya (2), Türkiye(1), Portekiz (1), Polanya (1), Fransa (1), Ukrayna (1), Ermenistaan (1) olmak üzere 17 ortak , 31 öğretmenle yürüteceğimiz “Let’s Save Energy Together” başlıklı uluslararası eTwinning projemiz ile ilgili çalışmalara, okulumuz 6.sınıf öğrencilerinden oluşan proje ekibi ile birlikte Fen Bilimleri Öğretmenimiz Evşen AYMEN PEKER rehberliğinde başlanmıştır.
Bu projede, aşırı enerji tüketiminin ekosistemimizi nasıl etkilediği, enerji tüketimini azaltmak için uygulanabilecek olası çözümler ya da yenilenebilir enerjiye başvurmak gibi daha büyük ölçekli çalışmalar konusunda farkındalık yaratılması amaçlanmıştır. Proje ile özellikle öğrencilerimiz okulda ve evlerinde nasıl enerji tasarrufu yapacaklarını öğrenmesi hedeflenmiştir. Bunu yaparken çeşitli konularla (bilim, teknoloji, vatandaşlık, sanat, İngilizce, anadil vb.) bütünleşen kavram ve becerileri öğreneceklerdir. Proje, Hedef 15 Karada Yaşam (Gündem 2030), "Karasal ekosistemlerin korunması, eski haline getirilmesi ve sürdürülebilir kullanımının teşvik edilmesi, ormanların sürdürülebilir şekilde yönetilmesi, çölleşmeyle mücadele ve arazi bozulmasını durdurma ve tersine çevirme ve biyolojik çeşitlilik kaybını durdurma" ile bağlantılıdır. Öğrenciler ulusal ve uluslararası ekipler içinde çalışacak, işbirliği yapacak ve geri bildirimde bulunacaklardır (gönderilere, forumlara yorumlar….).

PROJE ORTAĞI OKULLAR

-Educational Complex "Mkhitar Sebastaci", Yerevan, Ermenistan

-Ecole St Goulven, St Didier, Fransa

-ICS di Aldeno-Mattarello di Mattarello, Mattarello (TN), Italya